Een samenwerking tussen:

Theemswegtracé Botlek Rotterdam

Detail oplossingen ondersteuningen boogbrug Rotterdam

Het project

Vanaf 2017 tot eind 2021 het Theemswegtracé in de Rotterdamse haven gerealiseerd. Door het verleggen van het spoor kunnen goederentreinen zonder onderbrekingen vanuit de havens het land in rijden. Het 4 km lange spoortraject bestaat onder andere uit een verhoogd spoor en twee boogbruggen. Het project is uitgevoerd door bouwcombinatie SaVe in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam.

Heeft u ook een uitdagende opdracht?
Wat uw plannen ook zijn, bij Beltek & Matemco hebben we alles in huis om u te ondersteunen. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via onderstaande button!
Neem contact met ons op
Previous slide
Next slide
Tom portret duotone

Werken aan de Theemswegtracé

Natuurlijk is zo’n uniek project altijd spannend. Maar als dan uiteindelijk alles letterlijk op rolletjes loopt, geeft dat een geweldige voldoening.”

Tom Diepgrond

De rol van Matemco

Naast de vele werftrappen en ondersteuningen die geleverd zijn voor dit project, springt vooral de unieke oplossing voor het ontkisten van de boogbruggen in het oog. 

De bekisting en ondersteuning is aangebracht op de bouwlocatie van de boogbruggen. Na het inrijden van de bruggen in het tracé, is het beton gestort voor het spoorwegdek. Voor het verwijderen van de ondersteuning, is een verrolbare hangende stelling ontworpen. Hierdoor was het mogelijk om veilig boven het water de bekisting te verwijderen en af te voeren.

Voor de hangende stelling biedt het Matemco Kwiksteigersysteem een perfecte oplossing om een sterke en stijve werkvloer te maken. Deze werkvloer hangt aan vier speciaal vervaardigde ‘hangstellingtrolleys’. Door deze speciale constructie rolt het geheel over de liggers van de brug. Ondanks de toog in de brug kon de werkvloer eenvoudig verplaatst worden door middel van handlieren.

Ondersteuningen en werftrappen bij Theemswegtracé Rotterdam door Beltek & Matemco